God Jul

Ja en God Jul till er alla.

Då var det julafton. Jag hoppas att ni alla får en riktig trevlig dag.
Här är julbestyret i full fart. Potatis för middagen är skalade, så nu skall vi äta frukost och sen så är det lite småplock kvar. Gästerna beräknas komma vid 13- tiden. Vi börjar nog dagen med lutfisk ..."bläää" men det gillas av de andra, själv gottar jag mig på en god skiva med stekt lax. Efter Kalle Anka blir det julklappsutdelning så barnen håller sig lite lugna. Därefter skall vi förhoppningsvis i lugn och ro avnjuta ett gott julbord med ett flertal delikatesser, bla äggost och ris ala malta med körsbärssås, de ni.

God Jul

Äntligen hemma igen

Så, då e man hemma igen efter turen till Norge, vårt "lilla" grannland. Det har varit en erfarenhet att åka iväg. får nog säga ändå att hemma är bäst. Jag åker nog gärna iväg igen, men då blir det nog en fredag till söndag/måndag så att jag jobbar en helg. Då skall man tydligen vara garanterad fler dubbelpass. För det var en nackdel att vara i en vecka och inte veta hur många pass man får jobba. Det är ju lika gott å jobba så mycket som möjligt när man är där, vad skall man annars hitta på... Nu var jag där i  5 dagar och fick ihop dryga 50 timmar, så det är väl ok ändå. Hemlängtan har varit stor, jag är nog den typen som alltid längtar mycket hem, var jag än befinner mig. Saknat familjen så det kändes gott att komma hem. Barnen är dock hos mormor så dom får jag se först idag.
Förresten vilken tur jag hade. När jag kom hem hörde jag om vägraset i Munkedal på både gamla och nya E6:an, hade jag tagit en buss senare hem hade man hamnat mitt i det. Stackas dom som hamnade mitt i det, det måste kännts fruktansvärt att bara känna att vägen under en försvinner. Hoppas dom hittar alla mer eller mindre oskadade. Det sista jag hörde innan jag gick och la mig i går var att man trodde man hittat alla, dom flesta med lättare skador. Har inte titta på nyheterna ännu idag, skall nog ta å göra det.
Så ha en god jul.

Andreas 4:a års dag.

Nu är min lilla tös stor. Det är inte klokt vad fort det gått. Det känns som om det var igår vi fick henne. Nu har hon hunnit bli 4 år och 3 dagar gammal, stora damen. Hon är som en lillmamma till sin lillebror. Andrea tyckte att det var jättekul å fylla år. Hon fick all uppmärksamhet och en massa paket som lillebror var väldigt avundsjuk på. Hon fick flera klänningar vilket var bra för hon älskar klänningar. Om hon fick bestämma skulle hon bosätta sig i en klänning.. Till födelsedagstårta bakades en pannkakstårta som smakade riktigt bra. Fask det är mäktigt med den typen av tårta. Så jag tror att alla var mätta när kalaset var slut.
På dagis bjöd hon barnen på ballong och godispåse vilket uppskattades av övriga barn. Så det var en trött Andrea som hoppade i säng och somnade sött  den kvällen.

Onsdag den 6 december.

Herre mmmmmm nu är vi snart i mitten av december. Tiden springer iväg. Om bara en vecka åker jag iväg, det skall bli jättekul men samtidigt lite nervöst. Jag har ju ingen aning om hur dom arbetar där. Alltid lär man sig nog nåt.
Julförberedelserna är i full gång, vi är nog lite bekväma och köper färdig gravad lax i år. Normalt gravar jag själv men känner att det inte riktigt finns tid till det nu.  Julklappar är det bara några få kvar att köpa, sen ska dom ju slås in också å det tar tid men är lite kul och mysigt. Särskilt om barnen ligger i sina sängar och sover så att man får göra det i lugn och ro.
Jag köpte lite fina tyger igår som jag tänkte göra en eller rättare sagt två dukar av. Skulle fått mönstret idag men får det i bästa fall imorgon. Lite besviken är jag för jag hade planerat att sy duken idag och jag betalar rätt mycket för mönstret. Så det är lite tråkigt. Blir det så att mönstret kommer imorgon så skall jag ta lite kort på tygerna och duken när den är färdig och lägga ut här på bloggen.

Skola

Skoldax igen. Förmiddagen var bara tjöt tjöt och åter tjöt - gav absolut ingenting men men.
Efter lunchen hade vi rollspel som spelades in på video. Det är inget kul å titta på sig själv, men vi gjorde det så bra allihop så det blev jättebra. Många goa skratt både åt sig själv och andra. Kul å kunna bjuda på sig så. Så nu e det kafferast, därefter avrundning och hemåt åka. Skönt, fast vi skall hit imorgon med å då e det föreläsning hela dan, det blir nog en seg dag om föreläsarna inte är duktiga.

Förberedelser i god tid.

Det är precis vad jag håller på med. Då jag åker iväg en vecka precis innan jul så har jag nu börjat med mina julförberedelser, så att Martin inte får göra allt.
Igår och förrgår julbakade vi det var pepparkakor, tunnbröd, Fiskebäckskakor och bullar, ev får vi baka lite mer tunnbröd för det brukar ha rykande åtgång. Ev så kommer jag baka min jullimpa också, men det är bara jag som äter utav den så det känns lite onödigt.
Idag var jag på bolaget och inhandlade glögg, julöl, ljust öl och julsnappsen. Julskinkan och övrig julmat som går och frysa samt sill är också inhandlat så det är bara färskvaror kvar och det får göras den 22:e om inte Martin sticker iväg nån dag tidigare, jag har ju fixat barnvakt till honom. Skämt åsido Mormor erbjöd sig att ta barnen i två hela dagar så att det inte skall bli så "jobbigt" för svärsonen. (min tolkning) Det är inte lätt å va favoritsvärson..... fast hon har ju bara en..:=)) Så han hinner gott och väl handla det sista. När jag kommer hem hoppas jag att han har städat så det bara är att sätta upp granen, slå in klapparna, göra äggosten och skinkan och sedan bara njuta.