Julbak

Idag har vi bakat pepparkakor jag och barnen, främst Andrea.
Nu ligger tunnbrödsdegen på jäsning. Problemet är dock att frysen är full, så jag får nog förvara det hos mamme eller så får jag höra med svägerskan om det finns plats hos henne. Fast då kanske vi inte får behålla tunnbrödet. :=)) Skämt å sido så är frysen full och jag behöver baka bullar till Andreas kalas på Söndag. Hittar nog nån lösning. Bullarna gör jag nog ikväll när barnen somnat eller imorgon, får se vad jag orkar.
Här är en liten bild på Andrea i pepparkaks baket.

Pepparkaksbak

Tyvärr blev det ingen bild på Philip i pepparkaks baket, han hade tröttnat redan innan kameran kom på plats. Han tyckte mest om att äta degen, men vem gör inte det.

Viktminskning

Ställde mig på vågen idag när jag vaknade och den visade på minus3 kg, det har jag gått ned på en vecka - kul.
Får nu bara hoppas att det fortsätter så här, men det stagnerar nog en del. Så länge det blir minus på vågen så är det ju motiverande. Så nu skall jag ta en promenad för att hämta barnen på dagis. Sen hem å laga nåt gott att äta.

Nattsudd

Vilken underbar söndag vi hade, ialla fall till dess att vi kom hem till min pappa. Vi åkte till Liseberg. Barnen skötte sig exemplariskt inget gnäll eller tjat. Vi åkte bla vad jag kallar för nyckelpigan för det hette den i min barndom, tror att den heter cirkusexpressen nu. Ialla fall så är det som en berg och dal bana för barn. Ni skulle sett Phlips min han var i sjunde himlen. Andrea hon skrek av glädje, hon hörde väl dom andra barnen. Kul hade vi. Sen åkte vi till A Hereford Beefstue (felstavat,) där åt vi en god middag för att sedan åka vidare till min pappa på fika trodde jag.... hahah När vi sitter på resturangen och kommit halvvägs igenom huvudrätten ringer min far och undrar var vi var. Dom ville veta när potatisen skulle sättas på.. Jag hade missuppfattat hans sambo och ej förstått att vi var ditbjudna på middag... Så det var bara och äta upp, betala och se glad ut, vidare hem till pappa för att där artigt sätta sig och äta lite till. Mätt?? nä vad får dig att tro det..... Fick oss ett gott skratt ialla fall. Väl hemma hon pappsen så var det som om mmmm flög i båda barnen, jättekul å busa med morfar, så så jättelugn blev inte slutet på den dagen. Fast ungarna hade kul dom, Andrea sa att det var det roligaste hon gjort på länge med salighet i blicken.
Det är sådana här goa minnen som förgyller vardagen.

God morgon

Då var det Söndag igen....Vi har precis ätit en god frukost som för mig bestod av stekt ägg, älgköttbullar, sallad, tomat och feta ost, Till det drack jag ett gals med gott vatten.
Nu skall vi börja plocka ihop oss och vi hade tänkt ta oss till Liseberg och se på julmarknaden där. Sen blir det nog en visit hos barnens morfar, kanske middag där eller på nåt trevligt litet ställe påvägen. Nackdel med resturang nu när jag äter enl Atkins dieten är att man ej helt säker kan hålla koll på hur mycket kolhydrater man får i sig. Å dom första två veckorna är de viktigaste att hålla så att förbränningen av fettdepåerna kommer igång. Får väl ta en extra promenad.
Blev glad nu på morgonen då ett par byxor som kännts lite trånga över låren nu kändes helt ok. Roligt när man ser resultat så fort. Det blir man peppad av. Får se vad vågen säger imorgon när jag vaknat.
Nä nu e familjen klar, verkar det som så jag får nog lägga på ett kål.
Hoppas på en bra dag och inget regn - isåfall får vi väl ta en bio istället.

Regn regn...

Påminner mig om den där låten man sjöng på dagis. Men vädret är faktiskt inge kul. Regn och åter regn. Å jag som ville gå och se julmarknaden på Liseberg, jag har inte så mycket tid över att få gjort det på. Här är schemat fram till jul mer eller mindre fulltecknat.
Egentligen borde man väl städa nu när vädret är som det är. Men jag saknar inspiration. Å det är övriga familjen som stökat ned å jag e trött på att all min lediga tid går åt till att städa upp efter andra. Vi är fler än en som kan lyfta på baklyktan..
Hade vikt denna dag till att få färdigt min tenta, fast som det ser ut sä blev jag färdig igår, skall bara läsa igenom den en gång till innan jag skickar iväg den. Känns som om det blev ok. Pedagogik e inget kul..
Nä nu ska jag unna mig en kopp kaffe med kardemumma i - gott. Hörde att vissa kryddor som kanel, kardemumma, chili och citron bla gör att man förbränner mer fett. Så varför inte det är ju gott å ha både kanel eller kardemumma i kaffet. förena nytta med nöje. Får väl se om det funkar. Ska ställa mig på vågen efter helgen tänkte jag, får se om det är mer minus då.
Ha det

Hej igen

Oj vad tiden går fort. Nu nalkas snart julen.
Tycker inte att allt hinns med så som jag vill. Nu skall jag också försöka hinna åka till Norge och jobba, goa julklappspengar. Fick min Norska legitimation på bara två veckor så det gick bra mycket snabbare än väntat.
Näst nästa Lördag skall jag ialla fall ägna enbart åt mig själv, skall gå och se Cats på göteborgs operan. Äter nog lite gott efteråt, tyvärr skall jag jobba sen på natten, men det blir nog bra.
Vad händer i mitt liv annars då? Jo jag har börjat med Atkins igen och har sedan i Tisdags gått ned 2,2kg så det är åt rätt håll. Tar nog dock och unnar mig lite gott över jul, tror jag. Vill helst gå ned mellan 15 - 20kg till om det är möjligt. Skam den som ger sig.
Nä nu får jag fortsätta med tentan...blääää har inte alls lust.

Kantarellen uti enebacken...lalal

Åå vad gott det är med kantareller. Skogens guld. Tyvärr så brukar jag nästan aldrig hitta några när jag är ute och går i skogen. Men min mor är duktig så jag beställer av henne... Nu i höstas tog hon med båda våra barn och gick ut för att leta svamp. Vi fick mycket svamp av henne, mumma. Färdigförvällda och bara till att stoppa i frysen.
När dom var i skogen passade mor på att ta några härliga fotografier på barnen. Dessa fick jag på en CD skiva häromdagen. Tänkte dela med mig av några guldkorn.

Här sitter båda barnen i blåbärsriset.
Barnen i svampskogen 1

På följande kort har Andrea hittat Kantareller.. så det är en stolt tjej.
Barnen i svampskogen 2
Ser ni vad svamp det är nedanför hennes fötter, allt de lilla gula.

Sedan fann Philip nåt intressant i en stubbe.
Philip och stubben

En svamp.....

Fotografier........

Hallå!!
Nu har jag fått fotat lite. Min kamera är hemma. Tog några kort på mina senaste alster.
Det första är ett halsband till miga själv. Använder det en hel del. Halsbandet är gjort av metallpärlor och swarkovski kristall infattad i en metallpärla.

Metall halsband 1

Tog även två detaljbilder, kanske lite suddiga men håll till godo.

Metallhalsband 3
Metallhalsband 2

Nästa halsband är en julklapp... Halsbandet är gjort av rosenquarts, bergkristaller, swarkovski, odlade pärlor i olika storlekar, metallpärlor, mellandelar och några rocaille pärlor i pärlemo och rosa.
Stenhalsband 1

En detaljbild..
Stenhalsband 2

Fick gjort ytterligare en julklapp. Kan användas både som armband och halsband, allt efter fantasi. Smycket är gjort av magnetisk hematit, cloisonné tuber, swarkovski kristall, mellandelar och odlade pärlor. Ca 80cm långt. 
Här som ett armband

Maddes 2
Maddes 1

Här som ett halsband. Tyvärr blev inte bilden något vidare.

Madde 3

Ny kurs

Idag var första dagen på en ny fristående kurs, psykiatrisk omvårdnad, i vidarutbildningen jag går.  Förväntningarna är på topp... kursen är ny och vi är pionärer.. skall bla få lära oss mer om kognitiv beteendeteori sk KBT.
KBT är en forskningsbaserad terapiform som fokuserar på patientens tankar, reaktioner och handlingsmönster. Genom att belysa dessa och genomföra olika övningar kan patienten förändra sina tankar och beteende. KBT har visat sig effektivt mot problem som t.ex. depression, fobier, stress, panikångest, tvångstankar och ätstörningar.
Kanske inte låter så kul, men jag ser framåt med stort intresse. Det är ju patienter med dessa problem som vi möter och arbetar med dagligen.

Söndagskalas

Jätte trevligt med kalas, men det är allt skönt när det återgår till det normala.
Lasagnen blev enligt min mening jätte god, men jag är ju part i målet så att säga. Presenter fick vi det med, bla två jätte fina ljusstakar, å jag som ääääääälskar levande ljus. Fick också en "fusk" ljusstake, det är riktiga ljus med små lampor i. Rätt så smart med tanke på att man har småbarn.
Martin "beklagade" sig att han bara fått ett paket och att han valde det själv. Men han fick svar på tal haha. Köpte i kombinerad present och farsdag gåva en grå skjorta med sidenslips, en ljungfärgad v- ringad kofta och en grå byxa. Var faktiskt lite nervös ang den ljungfärgade koftan, kanske lite vågat.... Han är lite speciell med vad som är ok att ha på sig. Men som jag uppfattade det föll det i god smak, han var ialla fall inte intresserad av att byta.
Barnen somnade tidigt, dagen var väldigt intensiv, så resterande del av kvällen tillbringades slappande i soffan å det var riktigt sköönt.

Tidig morgon

Kors i taket. Jag vaknade kl 06, å var inte trött. Både Andrea och Martin vaknade dom med. Övriga susar gott, även våra nattgäster.
Nu skall jag kolla studiehandledningen inför nästa kurs. Sen skall jag ta itu med disken från igår. En skön dusch å en god frukost. Bra början på dagen.

Städa och feja..

Usch vad det är tråkigt att städa. Det står mig upp i halsen.. Måste ta mig en paus å skriva lite. Städa är ett nödvändigt ont, jag har faktiskt vart riktigt duktig och putsat fönster, torkat persiennerna och dammat. Så det är bara dammsugning och renbäddning kvar... nja inte riktigt sant, köket skall också göras iordning, men det får vänta tills jag är klar med bak och matlagningen.
Just nu puttrar en god Bolognese på spisen, till den blivande lasagnen. Tänkte även baka en sockerkaka, gjorde en pepparkaka igår, men som vanligt så fastnar den i botten och kommer ut halv. Vet inte vad som blir fel, formen är både smord och bröad. Kanske det är fel på receptet. Skall prova mammas recept idag.
Det är så tråkigt när det blir så, för man tappar lusten.
Nä, får ta och återgå till ständningen, så jag blir färdig innan lillebror m familj kommer.

Kalasmat??

Sitter på jobbet å funderar på vad vi skall bjuda på för gott nu på Söndag. familjen kommer på "kalas" då. Tänkte först göra en lasagne, gott och enkelt går bra att förbereda. Men så ju mer man funderar ju mer tankar får man. Funderar nu på om man skulle göra en god köttfärssoppa, vilket är passande i detta höstrusk väder vi har. Bröd till och en pannkakstårta till kaffet efteråt. Andrea skulle ialla fall gilla efterrätten, hon e tokig i pannkakor. Annars om jag väljer att göra lasagne, lutar det åt en god rulltårta med grädde på till kaffet. Känner inte alls för en traditionell tårta. Jag får ta å diskutera med mannen hemma å se vad han tycker. Jag vet så mycket som att det blir nåt med köttfärs. Sen är det ju bara plus om det är lätt, smidigt, går att förbereda och smakar gott.

Förkylning..

Förkylningen hos Philip visade sig vara precis som jag trodde en dubbelsidig öroninflammation, misstanke om halsfluss då hans mandlar såg väldigt fula ut och en ögoninflammation på hans högra öga. Så det blev en kur med antibiotika igen. Läkaren fick även tatt en halsodling, svar får vi om några dagar.
Egentligen är det helt otroligt hur effektivt det är med antibiotika. Redan efter två doser ses en stor förbättring i hans välmående och då framför allt hans humör.
Man ser väldigt tydligt när han börjar bli frisk för då orkar han retas med sin storasyster. Å hela denna dag har han retats med henne, jag börjar bli lite irriterad nu, tycker synd om Andrea.

Förkylningstider.

Då var det dags igen, för förkylningar, influensaepedimier mm.
Här rinner näsorna på både mig och Philip. Jag mår hyfsat nu ialla fall, det verkar som om jag är på bättringsvägen. Lillponken däremot är inne på sitt fjärde dygn med feber, snuva och mycket kletiga ögon. Äter och dricker dåligt, så nu har jag tagit kontakt med vårdcentralen. Hoppas att vi får en tid idag. Tror i och för sig att det är ett  virus, men med tanke på hög feber i fyra dygn ev ögoninflammation samt att han ar så fula halsmandlar, bör nog en läkare ta en kik. Det är synd att han ärvt "mina halsmandlar" det är tal om att ta bort dom. Jag tror att det vore bra om man gjorde det nu när han är så liten. Läkaren pratade om remiss till öron näsa hals mottagningen sist vi var där, kanske det blir av idag.
Nä nu ringer telefonen......

Morgon..

Japp nu börjar morgonen gry, äääääääntligen. Jag har varit mycket, mycket trött denna natt. Förmodligen pga att jag inte är helt kry. Det är dock en nackdel och jobba när man är så trött och när det är så lugnt som det varit inatt. Natten blir så lång och det är svårt att hålla sig vaken. Egentligen borde jag inte vara så trött, jag sov ju till kl 16 i går eftermiddag.
Nu längtar jag bara hem till min skööna säng och min underbara familj som jag saknar mycket just i denna stund. Det är nog tjusningen med att jobba natt, att komma hem och krypa ned i sängen. Busa och gosa en liten stund med barnen innan man somnar. Mmmm det är livet, alla små ljusglimtar som erbjuds. Jag tror man borde bli bättre på att fånga dessa ljusglimtar. Livet går så fort... som sanden i ett timglas.
Passa på och njut för varje ögonblick och ta till vara på stunden. Stanna upp och tänk efter.

Födelsedag

Nu e man ett år äldre. Men man frågar inte en dam hur gammal hon är!!  För den nyfikne så är jag nu 34 år, bara barnet........ :=))
Tyvärr så jobbade jag natten till min födelsedag, så större delen av dagen sov jag bort. När jag vaknade hade min underbara man gjort en jättegod kycklingpaj med ett täcke av smördeg. Mycket frasigt och gott. Till det serverades en god sallad med fetaost och ett glas med rött vin.
Tyvärr så har jag dock gått och blivit dunderförkyld så vinets smak kände jag inte så mycket utav. Till kaffet serverades marängschwiss å det var lilltösa som stolt vispade grädden. Mycket gott.
Present fick jag också - en mixer som jag gått och trånat efter, jag tror i flera år, men det har ej blitt av att vi köpt nån. Så nu kan jag mixa många goda soppor, fruktdrinkar, smoothis mm. Gottigottgott.......mmmmmm.  Får nog inviga den imorgon när jag kommer hem från jobbet.
Ja tyvärr jobbar jag inatt med. Fast imorgon natt blir jag hemma för vård av barn. Min lille pojke e sjuk. Feber och jätte förkyld, till och med ögonen klibbar igen på honom. Blir väl till vårdcentralen på måndag om febern fortfarande är kvar då.
nä sätter punkt, skall ta och brodera lite på min julvepa.

Norsk legitimation

Äntligen är bollen i rullning.
Idag kom inbetalningsavin för min norska legitimation. Så nu tar det 4-6 veckor så får jag åka till Norge och jobba. Kul.

TITTA det snöar!!!!!!!!!

Ja faktiskt så snöar det för fullt. Så nu var vintern här igen. Till råga på allt så blåser det halv storm utanför också, som om det inte räcker med snön.
Hoppas ändå att snön ligger kvar såpass länge att barnen hinner gå ut och känna på den. Sen får den gärna töa bort. Tycker det är lite i tidigaste laget för snö nu. Tro det eller ej men snön täcker gräsmattan utanför just nu. Jag gillar i och för sig snö, men det räcker med att den kommer lagom till jul. För visst är det fint med en vit jul.
Jag börjar faktiskt längta till julen, såg att jag är ledig hela vecka innan julafton. Vad skönt det skall bli. Kanske man kan känna att man hinner med allt i år. Utan stress och jäkt.