Hej igen...

Ja det var allt några dagar sedan jag filofiserade lite. Dagarna har en förmåga att bara springa iväg. Fattar knappt, men nästa vecka börjar jag å jobba igen. Skulle kunna ha ytterligare en månads ledighet utan problem. Känns som om denna semester bara flugit iväg. Fast å andra sidan känns det ju faktiskt som om livet springer iväg, det är ju bara å titta sig i spegeln och om inte det räcker så kan man ju titta på sina barn. Dom blir stora, där om nåt syns ju åren.
Nä nog med tråkiga tankar... fast har man spårat in så har man.. eller?
Nu till roligare tankar. Skall ut å titta på pärlor över nätet hade jag tänkt, det finns en uppsjö. Just nu är jag på jakt efter något i auqablått eller turkost. Min blivande svägerska "förhoppningsvis" vill ha ett halsband i nån av dessa färger. Får se vad jag kan hitta för kul. Skall ta kort när jag är färdig, men det kan ta ett tag.

Stockrosor

Jag är så glad. Pratade med en granne som också är en kollega till mig, igår. Hon har tack vare sin man jättefina å då menar jag verkligen jättefina stora stockrosor, som härstammar från Irland. Å jag har blivit lovad frön från dem. Rosorna var i alla möjliga färger. Hela deras trädgård var som en grön härlig oas.. så nu har jag fått idéer i mitt huvud till min makes förtret. Det blir han som får jobbet... tror han. "flin". Tanken är att den tråkiga tvätt tork hörnan skall bli med gräsmatta och clematis, kanske röda och vita smultron.. får fundera lite mer. Idag finns det faktiskt liljekonvaljer som kommer upp där mellan trallen. Förhoppningsvis kan dom kanske föröka sig och bli fler. Liljekonval är en favoritblomma bland flera. Kanske det blir ett litet plommonträd, får se vad som får plats. Trädgården är inte direkt stor.
Hade tänkt... om jag får, så vill jag att trädgården skall blomma av stockrosor. Den tanken har funnits ett tag. Troligen gräver vi upp rabatten på framsidan till sensommaren/hösten och planterar stockrosfrön där. Stockrosorna kommer dock inte blomma nästa år, det blir först andra året som de blommar. Ser fram emot kommande sommrar med spänning.

Bad i mängder

Idag, äntligen kom vi oss för att åka till Lidköping. Badet ligger vid Hindens rev och heter om jag inte misstar mig Svalnäs. Barnen badade och även vi vuxna. Det blev en trevlig dag med flera goa bad och en varm skön sol. Hemma var vi inte förrän efter kl 18. Så nu efter mat och läggning av barn, skall vi njuta av den sköna sommarkvällen med en kall god öl.
Imorgon blir det nog en skön hemma dag. Mäste få gjort lite sådana där måsten, som damsugning, tvätt mm. Får lapa lite sol i trädgården å i värsta fall plaska i barnens lilla pol.

Blåsigt värre..

Japp idag har det blåst en halv orkan, känns det som ialla fall.
Idag hade vi tänkt å åka och bada vid Kärna, trodde jag. Tji fick jag, min man hade planerat en längre resa. Till ett underbart bad som ligger vid Lidköping. Det är en jättelång sandstrand och man kan vada långt ut utan att det är djupare än till vaden. Känns nästan som att komma till rivieran. Tyvärr blåste det så jättemycket, folk satt med kläderna på, på stranden. Vinden låg rakt på det var inte alls skönt.

Istället åkte vi till ett ställe strax utanför Vänersås. Också en fin sandstrand, dock inte lika perfekt som den utanför Lidköping om jag skall vara kritisk. Men det var jättebra, här blåste det från "rätt" håll och barnen badade i timmar.

Barnen.

Vattnet var kallt enligt min mening. Tyckte det var varmare i havet där vi badade igår. Men Andrea var nog av annan mening.
 
Andrea plask

Hon "bodde" i vattnet och åkte hem under protest. Läpparna hennes var blålila, men kul hade hon.
Philip han hittade en liten pöl, varm och god

Linslus

där tillbringade han sin tid med att gräva och göra gegga mojja.
Ja, det var ytterligare en dag vid vattnet, denna gång sjön Värner. Kall som attan enl mitt tycke som sagt. Imorgon blir det kanske Kärna, eller om det inte blåser så mycket, den underbara lååånga hääärliga sandstranden utanför Lidköping. Kommer tyvärr inte ihåg vad stranden heter. Åker vi dit skall jag skirva upp det.

Bad

Bada bada det var varmt i vattnet igår. Vi var å badade utanför Uddevalla, Lindesnäs. En fin sandstrand, relativt långgrund och utsikt över den nya Uddevalla bron. Helt ok.
Idag hade vi också tänkt åka iväg. Lunchen har redan blivit gjord, makaronesallad. Enkelt å gott å nått som alltid går hem hos barnen. Idag åker vi nog inte så långt. Det blir nog utanför Kärna. I och för sig en mindre strand, men helt ok. Man har väldigt bra översyn av barnen där.
Ha en solig sköön dag.


Ååååååååååååå sicket gott väder...

Vädret idag är ju helt underbart. Kanske det kunde varit lite varmare dock. Nä man skall inte klaga, det regnar ju inte. Tyvärr kan jag inte njuta av det då jag sitter inne och arbetar. Slutar inte förrän kl 16. Får njuta desto mer imorgon istället. Är vädret lika fint då så åker vi nog och badar vid havet.
Har faktiskt inte varit vid havet och badat ännu i år, trots att vi bor så nära. Har bara badat en gång ute hittills.
Efter jobbet skall jag faktiskt försöka få tag i Gutermanns knapptråd. Skall ha den till mitt nästa halsband. Dom hade inte rätt färg i stan. Tyvärr så verkar den vara rätt svår och få tag i. Får väl se om jag lyckas.

Sommar sommar..

Var ute i trädgården, tittade och njöt av alla fina blommor som blommar. Upptäckte till min glädje att vi har en stockros. Det är en av mina favoritblommor. Har tänkt att ha en hel vägg med dessa stockrosor framöver.
Här kommer några bilder på några fina blommor. Se å njut för det gör jag..

Stockros Stockrosen


Stockros närbild Stockros i närbild

Roser Rosor

Mitt första Halsband

Kunde inte hålla mig. Åkte å köpte pärlor igår och satt och gjorde mitt första halsband. Egentligen är det inte mitt första, har gjort ett tidigare, men jag måste trä om det så det räknas inte riktigt. Halsbandet går i vitt och metall lila hade tänkt att ha det till min syrenlila blus och vita linnet.
Här är en liten bild på halsbandet ialla fall.

Halsband nr 1

Äntligen Semester

Ja idag var min första semesterdag. Hoppas vädret blir bättre fram över, dom, "vädergubbarna" har lovat bättre väder framåt veckan. Vi har fakitskt inte planerat  att göra något speciellt.  Martin vill gärna åka till Danmark eller Tyskland, själv vet jag inte riktigt vad jag känner för. Får väl ta dagen som den kommer, lite beroende på hur vädret är. Kanske en tur ned till staden och titta på pärlor. Risken är väl att det slutar med en tom plånbok...... "flin". Har tittat på andra bloggar och blivit riktigt sugen på att sätta igång med skapandet av ett halsband. Har fått flera ideer. Får se om det kan produceras lite också. Titta gäran på Tinafinas blogg, hon e jätte duktig på att skapa, både halsband och scrapping. En bra inspirationskälla, man skall bara få tiden att räka till.

Just nu har jag däremot börjat på ytterligare en "pippi"tröja, den andra av ev 6st. Får se hur många det blir. Har även sett andra sööta tröjor till små flickor, kanske det blir nån sådan emellan som ombyte. Har ju några söta små pigor å sticka till om jag känner för det. Stickning är förresten både roligt och ett bra tidsfördriv på jobbet, om natten är väldigt lugn.  Men nu har jag semester så bort med alla tankar på jobbet.
Kanske jag skulle ta å knyta mig, barnen vaknar ju tidigt även om vi har semester. Tar nog å lyssnar lite på min bok innan jag somnar. Lyssnar just nu på Rum 10, med kommissarie Winter. Författare Åke Edvardsson. Hittills mycket spännande så  god natt å sov gott.


Äntligen klara

Japp då var altanen så gott som klar. Martin har jobbat på bra. En bräda saknas dock, kommer väl på plats nån gång framöver. Det är riktigt gott å sitta där å ta sig ett glas med rött å bara slappa. Fast nu har inte vädret varit det bästa.

Altanbygget framskrider.

Japp ytterligare en dag har gått. Idag har vi hunnit med en hel del med bygget på altanen,
nu är det bara däcket kvar. Förhoppningsvis så blir det färdigt imorgon.
 
Forts altan

Vi har också hunnit med en sväng till bolaget, där vi inhandlade både en box rött och vitt vin. Det vita vinet var gott och svalkande i värmen.
Just nu så filosiferar jag lite här... "flin" eller vad man nu kan kalla det. Samtidigt intar jag en god svalkande kall drink gjord på Barcardi Razz och sprite zero, kan varmt rekommenderas. Kvällen blir nog lugnt avslappnade i TV soffan för en gångs skull. Ha en sköön fredag, för det skall jag.

Fattig

Idag har vi blivit fattigare... Vi fick köpt mer virke och stuprännor till huset. Sedan fick vi köpa en ny skruvdragare på köpet, den vi hade höll inte måttet. Så det var vår semester.. nä skämt å sido, men det plockar allt till en del. Oftast mer än man tror.  Dagen i övrigt har gått till altanbygget. Nu är stommen på plats. Det är inget kul att hålla på i denna värme, hade hellre legat på stranden med familjen. Jag tycker synd om min man som får dra det tyngsta lastet. Får serva honom med mer öl, så känns det kanske lite bättre. nä jag e på jobbet så jag sätter punkt för inatt. Ha det.

Kvällssudd.

God kväll ännu en dag till ända. Tyvärr har dagen gått gööör fort. Vi hann inte riktigt så mycket som vi hade tänkt.
Först hamnade vi på en fika hos svägerskan, för vi skulle låna ett låångt vattenpass. Därefter fick vi åka hem igen då "gubben" hade glömt sin plånbok. Å innan vi hade fått vart på brädgårn och handlat så var klockan redan 14:00. Sen såklart märkte vi att balkskorna var för höga, så jag fick åka å byta alla 24st. Därefter var vi trötta på vår altan, så vi tog med alla tre barnen å åkte å badade i sandsjön.
Philip hade göör kul med storasyster Madde. Men Andrea är en riktig badkruka, det tog nog 30 minuter innan hon ville bada ordentiligt. Men gå skulle hon inte, utan vi skulle bära på henne. Hon väger nästan 19kg, det blir lite tungt till slut. Efter vårt mycket roliga och sköna bad åt vi glass, till barnen stora glädje.
Dagen slutade i TV soffan framför fotbolls VM. Det är match mellan Tyskland och Italien. Hittills inga mål, nu väntar vi på förlägningen - spännande.

Godmorgon

Redan varmt å gott. Har precis ätit en god frukost med färska frallor, ägg och kaffe. Samt lite smarriga pålägg så som västkustsallad.
Ja då var det dags att åka till brägår'n å inhandla lite mer material ....  sedan så sätter vi igång med bygget. Undrar just hur vint och skeft det kommer å bli, det är ju min man som är "arbetsledare", tror han ialla fall.. "flin". Han e rolig han, min man alltså. Vi diskuterade igår hur vi skulle göra när altanen skall byggas. Mina förslag förkastades väldigt fort.... sedan när han pratat med svågern (som är snickare), så var mitt förslag det rätta... hihihi skadeglädjen är den enda sanna glädjen sägs det ju.


altanbygge

Så här ser altanen ut just nu.

Leklust...

Nu har jag lekt lite, eller arbetat om man så vill. Har lärt mig att ändra i stilmallen, så nu har jag fått sidans utseende som jag vill ha den, e jag inte duktig. Min man tycker nog att jag e jätte boriiing.........., fast idag va det nog min tur att fastna i datorns värld. Normalt så brukar det vara han som gör det.
Nä nu ska jag krypa till kojs, det e en dag i morgon också. Då skall vi påbörja bygget av altanen, så håll tummarna. Godnatt och tack för idag.

Natti natti

Japp då säger jag godnatt. Kl är nu 07:44 å jag har precis ätit lite och skall gå och sova. Är trött efter en natts "hårt" arbetande. "flin"  Godnatt

Ännu mer nattsudd

Nu har jag suttit non stop i mer än två timmar. tiden bara springer iväg. Kanske det e dags å äta lite, dom andra, kollegorna alltså, sitter å äter nu. Så jag får väl ta och pallra mig dit, sen får jag nog jobba lite "handarbeta" alltså.... "flin". Skämt å sido, så har vi det faktiskt lugnt just nu, men det kan ju vända lika fort i och för sig. Nä slut med nattsuddet för inatt, nu e jag hungrig /bye


MMS

Bild(20)

Ytterligare en bild med MMS. Det är Andrea, min goa tösabit.

Bild(14)

Å här är min goa lillpojk. Också denna skickad med MMS. Himla kul att det funkar. Både bild med id nummer och utan id nummer kom fram. Jaja man lär sig nåt nytt hela tiden. Vem vet man kanske blir proffs på detta framöver........ "flin"

MMS

Bild(23)

Kul det här, testar å skicka MMS bilder, å det funkar. Fast kvaliten på bilden är inte det bästa.

Nattsudd

Nu e jag på jobbet, jobbar väldigt mycket just nu :=) sitter mest å funderar, det e kul de här med att blogga, men skulle egentligen vilja ha min blogg's layout mer personlig. Kanske man måste in i HTML taggen å skriva.... hmm tål att tänka på. Sett ett flertal personliga bloggar med snygg design. Jaja övning ger färdighet sägs det ju. Om natten fortsätter å va lugn, kanske jag kan skaffa lite mer kunskap om detta. Får se..... vad som händer å fötter.
Egentligen hade jag inte alls lust å jobba inatt. Kände mig verkligen dagen efter idag, trots att jag va nykter på festen. Hade vart mycket mysigare å krypa ned i sängen å gosa med lillpojken. Han är så mammigkelen. Tösabiten är inte så mycket för att gosa som lillebror, sen så brukar hon ju somna i sin säng. Lillebror däremot sover mer än gärna i vår säng, om han får. Ibland måste jag erkänna är det riktigt gott å ha han hos sig, så länge han knör på pappa, vill säga *"asgarv"
  :=)

Trött.

Hemma igen. Sovit några timmar men är göör trött. Kan tro att det var jag som drack igår. Det gick trögt att köra hem milen kändes dubbelt så långa mot var de egentligen är. Festen var toppen, vi åt och hade det trevligt. Brudparet var jättefina. Enda molnet, för vädret var också på topp, var att både förätten och efterrätten inte var nåt vidare. Tyvärr.


God morgon

Morrn på er. Nu var det då dags å köra igång. Idag har vi en hel del å göra. Mormor skall hämta barnen och vi skall ned till Malmö på bröllop. Ser fram emot bröllopet men inte åt resan ned. Lockar inte å sitta i en bil i detta fina väder. Skulle egentligen behöva tiden till att påbörja bygget av vår altan, men det blir en senare sak att ta itu med. Så nu skall jag ta å stryka och göra mig fiiiiin, om det nu går "flin" :=)