Pärlor

Vill ha mer pärlor, tänkte skapa lite julklappar. Hoppas min kusins sambo sätter in pengarna hon är skyldig mig, så att jag kan ta å beställa lite.
Tänkte bla beställa rosenquarts, magnetiska pärlor och rosa sötvattenspärlor. Det skall bli till ett halsband åt mamma och Madde. Sen finns en bra sida som har så jättemycket fina metallpärlor, så det får jag ta och köpa några. Skall göra ett halsband till svärmor med metallpärlor. Hon önskar sig det i födelsedagspresent. Funderar även på lite träpärlor som matchar den brosch som hon skall få till tröjan i julklapp. Får se vad jag hittar för kul. Skall lägga ut foto när jag är färdig. Vilket påminner om att jag får be att få tillbaka min kamera av svägerskan när jag åker dit idag. Jag har ju inte fotat de sista alstrerna jag gjort.

Luftvärmepump

Känner att min irritation börjar öka mer och mer. Idag, nu på morgonen skulle en kylmontör komma och installera vår luftvärmepump. Klockan går och ingen kommer eller hör av sig. Toppen !! jag måste bara sova i eftermiddag då jag skall jobba inatt. Nu kl 09:45 ringer herrn som skall installera pumpen, han har ännu inte packat bilen. Så han är inte här före kl 11. Hur glad blev jag då, jätte haha. Tycker det är dålig stil och ringa vid 10 och säga att man är sen och kommer först vid 11. Det borde han ha vetat tidigare. Så där ryker väl min sömn. Enl den här installatören så tar det enbar två timmar och installera pumpen. Vi får väl se... Hos grannen tog det en hel dag och hos min vännina som bor i samma typ av hus tog det också en hel dag. Så vidare optimistisk känner jag mig inte just nu. Fortsättning följer....

Oktober närmar sitt slut.

Så var söndagen här. Oktober snart slut, vart flög denna månaden????
Nästa helg fyller jag år, vet inte om jag skall glädjas eller ej. Det är alltid kul å ha födelsedag för jag älskar uppvaktningen av min familj. Baksidan av födelsedagen är ju att man ÄR ett år äldre, tyvärr. Sedan kan det trots att det e trevligt vara jobbigt med kalas. Nu slår jag å Martin ihop vårt kalas eftersom vi fyller så tätt. Har funderat lite över vad jag och barnen skall ge honom, han har inte önskat sig nåt speciellt. Får fundera lite till.
Just nu väntar jag på att min mamma skall komma, hon har köpt en ny bil så jag bara måste ut å provköra... om hon vågar sätta mig bakom ratten vill säga =)). Tänkte bjuda min moder på en god söndagsmiddag. Skinkstek med potatis och vitlökssauterade morötter, sås och svartvinbärsgele. Till detta ett gott rött vin. Till efterätt serveras en vaniljpannacotta med en spegel av björnbär. Visst låter det gott? Å jag kan informera att det är gott.
Egentligen skulle jag söka ett recept på banankaka som jag tänkte baka till kaffet, men hamnade här istället. Får nog ta å leta reda på receptet så kakan kommer i ugnen.
Ps. Nu är vi äntligen färdiga på utsidan av fasaden. Svågern var här och hjälpte Martin med fönsterbläcken indag. Så nu skall vi sätta igång med fönstersmygarna på insidan. Tyvärr hinner de nog inte bli klara till kalaset, men till jul skall det vara färdigt, tapeterna också.Ds

Tenta

Oj, hej det va ett tag sedan.
Jag förstår inte vad tiden tar vägen. Oktober månad har bara flugit sin väg. För mig har den bestått i jobb jobb och skola, en massa skola. Skall faktiskt sätta mig nu, om en stund och påbörja min tenta i pedagodik. Jätte kul............... nja faktiskt inte, min uppgift gick inte som planerat så jag får bara skriva om "misslyckande" även om det är lärorikare än om allt hade gått bra.
Det hela började faktiskt med att mina kollegor inte kund läs vetenskapliga artiklar på engelska, i och för sig kan jag förstå det för dom är svåra. Så då fick jag slå det ur hågen. Bra tänkte jag då kan jag läsa artiklarna, återge dem och så kan vi få en diskussion. Tjii fick ja, enl chefen så är artiklarna beställa men jag har inte fått dem å det har gått 8 veckor nu. Så då fick den tanken också slås ur hågen. Vad det blev var diskussions forum om vad personalen ansåg vad av vikt. Jätte viktigt och det kom fram bra tänkvärda saker, så ur det aspektet blev det jättebra, men.. det va ju inte vad jag ville. Kanske tur det... "flin" Så nu skall jag sätta detta på pränt ihop med referenser från aktuell litteratur. Visst låter det kul  hahha. Kanske nån vill hjälpa??

Äntligen snart klara.

Nu har vi äntligen börjat få på våra foder kring fönsterna. Sedan är det bara fönsterbläcken kvar på utsidan. Får nog säga att det blir riktigt bra när allt kommer omkring.. Sen har vi ju allt arbete kvar inomhus förstås. Funderar lite kring om vi skall tapetsera eller måla om köket. Vaddå vi förresten, det blir nog mitt jobb. Vi har sett en kökstapet som vi båda gillar, fast det går nog snabbare å måla å kanske ha en fondvägg.. får nog fundera lite till. Kan hända att valet kommer grundas på hur bekväm, eller med andra ord hur lat jag är. Den som lever får se.....
Nä oj vad klockan springer iväg, måste göra iordning mig, skall åka å jobba. Natten som var jobbade vi med en ny vikareie som var bland det mest otrevliga osympatiska människa jag mött. Upplevde honom inte alls som lämplig, tänkte ta ett samtal med chefen på måndag ang det som hänt. Tyvärr så är sådana samtal så tråkiga.
Nä måste kila

Ullared å julklappar

Morsning. Nu har vi vart i Ullared. 
Vi startade dagen utanför svärmor vid 06:00. Vi hann både fika och ta det lite lugnt innan vi gick in i det STORA varuhuset. Tyvärr så var Tinas lilla Vera lite sjuk så det blev nog lite jobbigt för Tina. Men dagen gick snabbt och det blev handlat en hel del. Handlade inget i klädväg till barnen direkt, förutom underkläder. Det var Martins tur att få kläder. Av någon konstig anledning springer 1000 lapparna iväg. Nu denna gång så tyckte jag inte att jag köpte så mycket, men dyrt blev det ändå. Fick köpt in det mesta av julklapparna. Så nu är det våra föräldrar kvar att hitta på nåt till. Till mamma blir det en stickad tröja och troligen gör jag även en till svärmor. Kusinerna får ett fint badlakan med Nalle Phu motiv på, inhandlat på Ullared. Det kommer även en sak till men det håller jag tyst om ifall svägerskan läser detta.. Å till svägerskan har jag kommit på en skön sak som hon förhoppningsvis får glädje utav och jag hoppas hon kommer gilla det/den lika mycket som jag. Till svåger har jag ingen aning Josse kanske kan ge nåt råd. Till Pappa å hans sambo funderar vi på att köpa en Whiskey som dom smakat hos oss å gillade skarpt, men aldrig skulle köpa själv pga priset. Samtidigt så e det inget kul å ge en Whiskey till dem, det känns som om det blir bara till honom. får fundera på det.