Livets mening?

Vad är det för mening med livet? Vem vet, inte jag iallafall. ibland så e det toppen och ibland känns allt bara piss. Vissa människor är medvetet elaka andra omedvetet. Vissa snälla och rara, fast nån gång så en nog alla elaka. Börjar tro att människan i grund och botten är en mycket egoistisk person, och hon/han kan vara mycket elak för att uppnå sina mål.
Kan man göra nåt åt detta då? Vet faktiskt inte. Optimisten i mig tror väl det medan pessimisten i mig inte tror det. Just nu lutar jag väl mer åt pessimisten, man kan bli fruktansvärt besviken på vissa människor. Och man trampar om och om igen på samma mina. När skall man lära sig? Inte vet jag. Kanske aldrig. Det kanske e det som är livets stora gåta? Vem vet, inte jag.... trlalalala.
Skall man verkligen sjunka in i filosofins värld så föds vi, ja till vilken sorts liv föds vi egentligen? Många, säkerligen merparten föds till ett hårt liv med många prövningar, för att sedan bara dö. Faktiskt så e det ju så. Vi föds, lever en stund för att sedan dö å hur kul känns det då? Efter döden så e vi ju antingen uppbrända och blivit till aska eller så ligger vi begravda i kall jord, där vi sakta förmultnar till jord, med maskar som kryper runt i oss. Låter inget vidare.......................................... Ha det.

Nattsudd

Japp, då e man på jobbet igen, känns inte som om man varit ledig över huvud taget. Ser inte alls fram emot att jobba hela helgen. Sen när jag går av på Måndag morgon skall jag direkt till skolan i vänersborg och gå på ett obligatoriskt litteraturseminarie. Förmodligen halvsover jag igenom den dagen. Får ta och dricka mycket kaffe så kanske man kan hålla sig någorlunda vaken.
Här på jobbet e allt som vanligt. Vi (personalen) har precis haft vår 23 kaffe. Idag lyxade vi till det med varm smörgås och på dem hade vi en jättegod kantarell stuvning. Mums filibabba va det, så nu e man mätt och lite slö efter maten.
Det blir lite segt ibland när man jobbar helg, oftast så är helgerna lugna och då går klockan så otroligt sakta.  Sätter mig väl framför TV'n om en stund och broderar på min julgransmatta om det fortsätter att vara lugnt. Mina kollegor har gjort lite förrådsarbete men dom verkar klara nu för en av dom sitter och spelar på Blipp, yatzy tror jag. Nä nu tappar jag skrivinsperation så här sätter jag punkt för inatt.

Nu nalkas julen

Vaddå jul, hösten har ju precis börjat tänker ni.... MEN om man tänker efter så är det inte alls långt kvar till jul, bara 3 månadet och 5 dagar. Å det går snabbt vill jag lova. SÅ... det är hög tid att börja fundera bla på julklappar och ting som skall bli färdigt. Just det, allt som skall bli färdigt.... det e ju en del, bak, städning, inköp mm allt e ju inte kul heller. Själv har jag ialla fall en julgransmatta som jag skall försöka få färdigt. Fast jag betvivlar.. den tar himla lång tid å jag är bara halvfärdig. I nödfall så blir den fin till nästa jul. Jag får jobba på för det vore kul om jag hann färdigt den.

julgransmatta

För visst är den underbar. Jag är klar med den vänstra halvan så nu skall jag börja på den högra.
Jag hoppas att barnen gillar den.

Apropå barn så blir det nog att titta efter lite julklappar till dem när vi åker till Ullared. Jag är färdig med några till Andrea och Philip, men dom fyller ju år i december och januari så kanske det får bli födelsedagspresenter, vi får se. Sen så får man hitta på nåt kul till kusinerna. Sen har ju min brors blivande sambo en son som man också får hitta på nåt kul till.
Ja min lillebror skall bli sambo och flytta ned till Älmhult, vem kunde tro det, inte jag ialla fall. Roligt för honom.
Nä nu är tvättmaskinen klar och innehållet väntar på att få bli upphängt, så bye bye

Är på pärlhumör men.....

Känner mig mycket sugen just nu på att pärla, men jag måste beställa fler pärlor. Dom tar slut så snabbt. Tänkte höra med Madde. min stora tjej, vad hon skulle tycka om. Jag vet att hon gillar svart och rosa. (Håller just nu på å stickar en halsduk i julklapp till henne, i svart och rosa.) Så eventuellt om man skulle knyta ett halsband med svarta och rosa pärlor. Kan bli en fin julklapp tänkte jag, jag får suga på det en stund till.

Sjuka barn

Det e så typiskt, den ena hinner inte bli frisk förrän den andra blir sjuk. Philip svarade bra på sitt antibiotika så han har varit på dagis idag. Men Andrea kräktes i Lördas kväll och var helt däven igår, hon hade lite feber och kände inte alls för någonting. Tur nog så kräktes hon inget mer. Så Martin har varit hemma för med henne idag och imorgon är det min tur.  Vi får väl se vad vi kan hitta på för kul tillsammans. Kanske att vi pärlar och ritar lite. Dom gillar ju det båda två. Tror nog att Philip också får vara hemma imorgon så vi kan ha det lite mysigt.

Renovering fortgår, äntligen.

Nu har tummen äntligen lossnat... flin.. Alltså vi har äntligen fått satt fart med det sista på fasaden, våra hattlock. Vi har börjat kapa dem  och sen skall de bara målas,  det blir väl mitt jobb. Å när det e klart är det dags för Martin att sätta upp dem sen e vi färdiga. Nja.. fönstren skall ju flyttas ut också, men det blir troligen till helgen om inget oförutsatt inträffar. Svågern kommer och skall hjälpa oss. Snällt av honom. Martin skall ha semester nästa vecka så då skall det bli klart är det sagt. Han fick satt upp stuprännan i helgen och det e helt otrolligt vad det gör mycket. Huset ser mer "färdigt" ut.

Äntligen

Nu har jag äntligen fått vidimerat mina papper. Kopian på körkortet går knappt att tyda, får väl se om det kommer tillbaka. Skulle de göra det så kunde jag bara komma tillbaka och få ny kopia vidimerad utan kostnad. Så nu skall jag bara vänta in personbeviset och fylla i ansökan över nätet och skicka in. Det skall bli intressant å se hur lång tid det tar. Har hört att vissa fått vänta i upp emot tre till fyra månader. Men om alla papper är i ordning så skall det gå snabbare sägs det. Den som väntar...... får se.... å sen bär det i väg till Norge, förhoppningsvis rätt så snart. Måste in å anmäla mitt intresse på Hälsenor å Adeco, uthyrningsföretag som enl vänner skall vara mycket bra att arbeta för. Man får i regel både resa och logi betalt av dem, å det är ju bra.


Halsfluss.

Japp så e det, vår son har 39 graders feber, ont i mage, hals och öra. Det var bara å ta bilen till farbror doktorn. Som tur var så fick vi en tid redan nu på förmiddagen.
Resultatet av besöket blev en 10 dagars kur med Amimox (antibiotika) mot halsfluss och öroninflammation. Stackarn inte konstigt att han har ont lillgubben. Ja han e mammas lille gubbe, en riktig mammegris - men skall jag vara ärlig så får han jättegärna vara det, de e mysigt med allt gos. Ibland tror jag att jag gillar det mer än han. Typiskt morsor tror jag.
Så nu får vi avvakta å se om det går familjen runt, för streptokocker (bakterien) smittar. Hittills så mår vi andra ok och förhoppningsvis gör han det också snart.
Nu skall jag gå å mysa lite med barnen.  Tror vi skall ta å fika på varma hembakta bullar, vanilj, jättegoda och kall mjölk

Notarius Publicus

Vad e det, undrar ni säkert. Det är en person som vidimerar handlingar, så nu vet ni också. Fast dom e inte lätta å få tag på det e en sak som e säkert. Skulle ha tag i en "sån" och fick info om att kommunen har det. Tji fick jag det hade dom inte. Fick slutligen tag på en i grannkommunen å det är en advokat. Skall det va fint så ska det. Å det värsta e att han tar 200kr för att vidimera min legitimation, körkort och kursbrev. Bra timpeng. Kanske borde skola om mig till advokat??? En advokat i Göteborg skulle ha 150kr per vidimerad kopia alternativt 150kr för första + 100kr i inbindningsavgift och därefter 10kr per vidimerad kopia. Det blir en hel del.. Jaja det drabbar ju ingen fattig som man brukar säga hmm. Jag har ialla fall kommit fram till att det inte är billigt å skaffa sig en norsk legitimation. Får väl igen det när jag arbetar där, de betalar ju nästan dubbelt så mycket, jämfört med här. Så nu skall jag iväg och få mina papper vidimerade. Ha det!

Mot kyligare tider.

Japp nu e allt hösten här. Vilket föranledde till funderingar till kyla, vinter och snö...uha Jag gillar värme!!!! Ialla fall så måste jag ju ha nåt varmt å värma mig med tänkte jag. Fick syn på ett mönster på en halsduk, som om jag inte har tillräckligt att göra. Men i alla fall så är halsduken stickad i ull, just det tänk er ull = KLI ja det kliar,  å tänk å ha det kliande missfostret kring halsen, enda tänkbara fördelen är ju att det är VARMT. Jaja jag får väl ialla fall ta en titt på garnet tänkte jag, för halsduken är ju mycket snygg. Å till min stora förvåning så kändes garnet jättemjukt, snacka om att bli förvånad. Men.., just det Men det e ju ull å en annan e ju upplärd med att det skall klia, får väl ge det ett försök i värsta fall kanske man kan ge halsduken till svägerskan eller nån hihihi.. Josse jag skojar bara, så elak e jag inte, tror jag??????
Nä skämt åsido så stickade jag ialla fall halsduken å den är bara helt underbar, kommer å använda den mycket. Snygg, stilren, mjuk å framför allt VARM. Den kliar inte alls så här får jag nog tänka om. Skall fota den när jag får tillbaka min kamera.
Nä nu skall jag bänka mig med pippitröjan till lillgubben så ha en god natt å sov så sött.

Här äääääär jag

Japp nu e jag ute å uppdaterar.... Tiiina ser du!.  Hörde allt att du bad Josse å säga till mig. Ja jag vet det har allt varit dåligt med å skriva på ett tag. Förlåt..
Dagarna har en förmåga att bara springa iväg, särskilt nu när både jobb å skola har börjat. Har haft tanken på att skriva, men lika fort som tanken kommer så flyger den iväg igen.
Vad har hänt det sista då, undrar ni väl.. absolut ingenting. Det känns som om dagarna flyger iväg, vi är snart i mitten av September, fattar ni!! Det gör inte jag, man hinner inte riktigt med allt man vill göra. På jobbet har dom fått för sig att vi skall ha en extra utvecklingsdag - jättekul... å typiskt nog så är den på min lediga dag, å då har vi ev planerat en tur till Ullared. Å det är mycket roligare kan jag lova. Får väl se hur jag gör, det lutar åt Ullared om det blir den dagen, fast vi har ju inte bestämt datum ännu. Sen så kan ju det som diskuteras på utvecklingsdagar va intressant, men det kan också bli tjötigt. Ibland är det faktiskt svårt att ändra sina planer på så kort varsel. Vi fick veta om det i Tisdags. Skall jag va ärlig så är det dålig stil av jobbet. Bättre framförhållning är önskvärt.
Annars så har skolan börjat igen. Hade ingen lust alls första dan, vi läser pedagogik nu, jättekul?? Däremot när dagen var färdig så kändes det som om det kommer å bli kul. Vi har en helt fantastisk lärare, å det gör mycket. Får se framöver. Skall faktiskt upp till skolan nu på onsdag å torsdag.

Mina handarbeten hinns just nu bara med nattetid som tidsfördriv på jobbet, om vi har det lugnt vill säga. Som tur är så har den värsta sommar ruschen lagt sig, äntligen. Det var lite mycket ett tag. Har fått gjort klart Andreas pippi tröja, den skall bara sträckas och sys ihop. Har påbörjat Philips tröja å är klar till hälften. Sen så är det Tinas tur, så nu vet du Tina.. dom borde hinna bli klara till våren ialla fall.... flin!! Emellanåt så broderar jag på julgransmattan, som e jättesöt med hundar å katter. Kanske den kan bli färdig till jul, troligast är väl att den blir klar till nästa jul. Det är mycket arbete på den trots att hälften är gjort. Jag har så många projekt enl min man, men det e ju så kul. Sen tröttnar jag efter några veckor å behöver då lite omväxling. Sitta med samma sak månad efter månad, nej tack.
Jag fick faktiskt ett mönster utav en kollega häromsistens, på en tavla som bara är helt underbar. Den föreställer en blomma måtten är 1mx1m, så den är stor å har många underbara färger. Enl kollegan var det ca 60 000 stygn, de ni. I affären så kostar materialet runt 1200kr om jag har tur så kommer jag undan med hälften. Det tog min kollega 1år att göra tavlan, å hon sitter konstant. Så där lär jag ha å göra.

Några halsband har jag inte fått gjort, men däremot så har min brors tjej fått sina å hon blev jätteglad. Det e kul. Fotograferat har det inte heller blivit gjort. Kameran har varit urladdad, men nu så är den laddad och utlånad till svägerskan. Så korten får komma framöver nån gång..
Nä nu skall jag ut å kolla några vänners bloggar, så ha det och ha en underbar höst.
För visst e Hösten helt fantastisk med sin klara höga luft å fina färger....eller??