Myrinvasion.

Vi har blivit invaderade av en myrarme. Dessa små otrevliga kryp har hittat in i vårt kök å det är jag inte glad över. Jag avskyr småkryp, å dit hör myror. Vad kan man göra åt det då? Nån som har ett bra tips??
Jag har nog dödat och dammsugit upp ett flertal idag, tvättat golvet för att få bort deras doftspår, vilket hjälpte en liten stund. Sen har vi satt ut myrdoser två stycken, strykt ättika över tröskeln och lagt ut myrr. Så nu får vi se om vi kan få bort de små j---arna. Fortsättning följer....... Snälla lid med mig......


Varmt

Nu e værmen æntligen hær. Jag tror vi hade upp emot 30 grader i skuggan igår. Det ær helt otroligt, varmt och skønt.
Barnen ælskar det, dom får ju bada i poolen hur mycket dom vill. Lyckostar. Sjælv sitter jag på jobb å hær ær det varmt. Finns ingen ventilation att prata om. Så ur det aspektet får det gærna bli lite svalare.
Næ måste jobba. Ha det

Hippi Sommaren är här.

Äntligen så är sommaren här.
Ialla fall om man får tro temperaturen som har varit de sista dagarna.
Igår så fick vi fylla poolen till barnen och dom "bodde" i den under hela eftermiddagen. Lillgubben var blå om läpparna x 2 när han fick nog och kom upp, men för att snart gå i igen. Så dom hade kul, grannarnas barn var också med och busade. Det är roligt å se dom så glada.
Å nu när det e sommar så har lillgrabben slutat med napp. Nu inne på fjärde dygnet utan och han har inte nämnt ordet napp en enda gång. Det är duktigt då han förr inte kunde se oss förrän han skulle ha sin napp. Hoppas det håller i sig. Även vädret - får gärna vara så här till dess att vår semester e slut. Jag njuter, å nu har jag ju verkligen kunnat njuta då jag varit lite extra ledig också.
Nä nu får jag rapportera över till mina kollegor, cykla hem och sova i några timmar för att sen gå ut, hämta barnen och påta lite i trädgården.
En SOLIG KRAM till er alla. Ha det!!

Regn, regn.....

Nu börjar jag bli trött på vårt kära väder. Visst det e bra för växtligheten men vi behöver sol också.
Var å köpte lite växter som vi planterade igår. Så för dem e det ju bra med lite regn. Fick tag på stockrosorna som jag suktat länge efter, förhoppningsvis kommer dom ned i jord idag - om det vill sluta å regna. Vi fick en Hortensia härom dagen som vi planterade igår. Å jag ser nu att den halvligger ner så jag måste ut å se om det går att fixa till. Plommonträdet står dock fortfarande upp. Alltid lika intressant å se ut på morgonen........

Skitsnack!!

Läste i GP debatt i förrgår om det svar SU's personaldirektör gav ang möjligheten att löneförhandla vid byte av tjänst. Man blir riktigt förbannad när man läser sånt skitprat. Det är bara retoriska svar som ges - som alltid. Enl honom så kunde man självklart löneförhandla = att man däremot inte kan få någon löneförhöjning. Typsikt SU och VG regionen. Men fortsätter dom så här så finns det snart inga kompetenta sjusköterskor kvar hos dem. Kan väl säga att det var intressant och läsa alla kommentarer som skrivits på GP's debatt sida. Det kan nämnas att ingen höll med vår käre personaldirektör.  Det svar som får när man vill löneförhandla vid byte av tjänst är att man inte får konkurrera om personalen med lönerna. Kanske det är just precis det man borde?? Som det är nu finns det ingen konkurrans och hur ser vården egentligen ut??